Warsztaty kulinarne . Gotowanie dusichy
Utworzono dnia 16.08.2023
Dusicha , eh dusicha? A co to takiego? To nic innego jak gotowane ziemniaki z mąką ubijane pałką na gładką sztywną masę. Najczęściej polewane skwarkami ze słoniny, podawane z kapuśniakiem albo barszczem białym z kapusty.
A jak smakuje dusicha? Przekonali się uczestnicy wczorajszych warsztatów kulinarnych organizowanych w ramach Lubocheński Tydzień Kultury Ludowej . Na warsztatach obowiązkowo ubiliśmy jeszcze masełko.
Wszystko bardzo smaczne. Niestety musicie uwierzyć na słowo, bo nic nie zostało
Wydarzenie pod patronatem Robert TELUS Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Marszałka WŁ Grzegorz Schreiber
Zadanie współfinansowane z budżetu Województwa Łódzkiego
Województwo Łódzkie Łódzkie.pl
Gmina Lubochnia Fundacja Poranek Gminne Centrum Kultury i Biblioteka Publiczna w Lubochni Narodowy Instytut Kultury i Dziedzictwa Wsi
Patronat medialny: TVP3 Łódź Radio Victoria Między Łodzią a Warszawą Radio FAMA Tomaszów TIT - Tomaszowski Informator Tygodniowy
fot. @Tomasz Jóźwik Lubochnia w obiektywie w obiektywie
Warsztaty kulinarne . Gotowanie dusichy
Utworzono dnia 16.08.2023, 10:26